Svensk stjerne fra »Hævnen« skal i fængsel

Den svenske skuespiller Mikael Persbrandt er igen blevet sat i forbindelse med ulovlige stoffer. Det koster ham fem måneder bag tremmer.

Mikael Persbrandt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Den svenske stjerneskuespiller Mikael Persbrandt skal fem måneders fængsel for sin rolle i en større narkohandel. Det skriver den svenske avis Expressen ifølge BT.

Persbrandt blev i januar tiltalt sammen med ti andre personer for at medvirke i en større narkohandel. Skuespillerens navn dukkede op, da det svenske politi havde aflyttet to af de tiltaltes telefoner.

Skuespilleren stod anklaget for at købe kokain for knap 10.000 danske kroner. I den aflyttede samtale lød det, at Persbrandt normalt køber for mellem 8.000 og 12.000 kroner ad gangen.

Persbrandts forsvarer, Per Liljekvist, holdt fast i, at den omtalte kokain aldrig var blevet leveret til hans klient. Desuden var Persbrandt i Sydafrika, da handlen angiveligt fandt sted, lød det fra forsvareren.

Det er ikke første gang, Mikael Persbrandt bliver sat i forbindelse med narkotika. Tilbage i 2011 blev han fundet med narko på sig på et hotel i Stockholm.

Den hovedmistænkte i sagen står til en langt hårdere dom. Han står angiveligt bag indsmugling af store mængder kokain, amfetamin og MDMA via Tyskland, skriver Expressen.

Mikael Persbrandt er bedst kendt i Danmark for sin rolle i Susanne Biers film Hævnen, hvor han spiller rollen som Anton. Derudover er han også med i den svenske krimiserie Beck.