Svensk soldat dræbt under øvelse

Få uger før den svenskledede Nordic Battlegroup skal stå klar som indsatsstyrke for EU, rammes tropperne af en tragisk dødsulykke.

En 20-årig professionel soldat fra Södermanland er død af det skud, der ramte ham i ryggen under en øvelse med Nordic Battlegroup i Skövde i Sverige.

Ulykken skete i dag ved 14.30 tiden, hvor manden formentlig blev ramt i ryggen af en ricochetterende kugle i det militære øvelsesterræn ved Skövde.

- Han døde på vej til sygehuset. Ambulancen var fremme klokken 15, og under kørslen blev han dårligere. Lægerne på Kämsjukhuset erklærede ham død ved ankomsten, siger Camilla Broberg, der er informationsansvarlig ved Skaraborgs regimentet til nyhedsbureauet TT.

Den 20-årige soldat gjorde tjeneste i et stabskompagni, der indgår som en del af Nordic Battlegroup, der under svensk ledelse og med tropper fra Sverige, Norge, Finland, Estland og Irland skal være EUs indsatsstyrke fra 1. januar 2008.

Soldaterne trænede til at være i beredskab for hurtig udryktning til opgaver i udlandet. Den afdødes kammerater får nu krisehjælp.