Svensk politi: Vi har pågrebet IS-terrorist

Svensk politi har pågrebet formodet terrorist, der kan være kommet til Sverige med intentionen om at iværksætte et terrorangreb.

Den terrormistænkte Mutar Muthanna Majid er pågrebet, oplyser det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, på sin hjemmeside.

Efterretninger pegede ifølge de svenske myndigheder på, at han planlagde et terrorangreb i Europa.

Ifølge det svenske sikkerhedspoliti er Majid, der menes at være 25 år og have irakisk baggrund, blevet anholdt efter en politiaktion i Boliden i det nordøstlige Sverige.

Anholdelsen torsdag aften skete efter en større politiaktion, der involverede politiets aktionsstyrke.

Aftonbladet skriver, at det er europæiske efterretningstjenester, som i første omgang har ført de svenske myndigheder på sporet af Majid.

Den 25-årige Majid menes at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien. Han var eftersøgt i hele Skandinavien før pågribelsen.

Kilder oplyser ifølge Aftonbladet, at Majid formentlig er rejst fra Tyskland til Sverige, og at han kan være en del af et større netværk med tilknytning til Islamisk Stat.

Ifølge avisen er der opfanget krypteret kommunikation mellem Sverige og Mellemøsten, som tyder på, at Mutar Muthanna Majid ikke handlede på egen hånd.

Onsdag hævede det svenske politi for første gang beredskabsniveauet til det næsthøjeste niveau.

Kilder peger ifølge Aftonbladet på, at det var oplysningerne om Majid, der er den direkte årsag til, at myndighederne har hævet beredskabsniveauet.

Også dansk politi forhøjede onsdag beredskabsniveauet til det næsthøjeste niveau.

De svenske myndigheder oplyste tidligere torsdag, at man har besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol til 11. december.