Svensk politi: Vi har anholdt føreren af lastbilen

Terror i Stockholm Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen

Manden, som det svenske politi anholdte nattten til lørdag, mistænkes nu for at have været føreren af lastbilen, der fredag eftermiddag kørte ind i en menneskemængde i Stockholm.

Det oplyser Lars Byström, talsmand fra Stockholms politi, til nyhedsbureauet TT ifølge Ritzau.

Den svenske anklagemyndighed, Åklagarmyndigheten, skriver i en pressemeddelse her til morgen, at personen blev anholdt  omkring klokken 2 natten til lørdag. Personen er nu mistænkt for mord gennem en terrorhandling, oplyser myndigheden.

Det er endnu sparsomt med detaljer fra de svenske myndigheder, men ifølge flere svenske medier er den anholdte en 39-årig mand med rødder i Uzbekistan. I går kom det frem, at manden var i politiets søgelys. Siden er det bl.a. blevet beskrevet, at manden har uploadet propagandafilm for Islamisk Stat på sin Facebookside.

Samtidig beskriver den svenske tv-station SVT, at der ifølge flere politikilder er blevet fundet en taske med sprængstoffer i lastbilen. Den oplysning er ikke bekræftet af det svenske politi.

Dermed har svensk politi nu i alt anholdt to personer i forbindelse med det formodede terrorangreb, hvor en lastbil fredag eftermiddag dræbte fire og sårede 15 personer på Drottninggatan i det centrale Stockholm.