Svensk politi undersøger skibskollision

Politiet gransker blandt andet radiokommunikationen mellem de to skibe, der søndag nat kolliderede i Göteborgs skærgård, for at afgøre, om et ansvar kan placeres.

Færgen fik et stort hul i siden ved kollissionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADAM IHSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Det svenske politi har mandag indledt en undersøgelse af kollisionen mellem færgen Stena Jutlandica og tankskibet Tern Wind, der kom i uheldig nærkontakt natten til søndag.

Det bliver blandt andet undersøgt, om der kan være tale om »skødesløshed til søs«, efter at den svenske passagerfærge kolliderede med det danske tankskib i Göteborgs skærgård. Det skriver Göteborg-Posten.

Politiets pressetalsmand oplyser til avisen, at politiet vil gøre brug af skibenes gps, som kan give præcise oplysninger om skibenes færdsel, samt radiokommunikationen skibene imellem. På den måde vil det være nemmere at afgøre, om der er tale om et hændeligt uheld, eller om der kan placeres et ansvar for kollisionen hos et af skibenes kaptajner.

Passagerfærgen, der var i rute mellem Frederikshavn og Göteborg, sprang ved kollisionen med tankskibet læk, men trak ifølge rederiet Stena Line ikke så meget vand ind, at færgen ikke kunne sejle i havn ved egen kraft. Og heldigvis kom ingen af de 531 passagerer eller 89 besætningsmedlemmer om bord til skade.

Pressemanden fra det svenske politi fortæller, at der allerede er blevet foretaget flyvninger over ulykkesstedet for at sikre, at det danske tankskibs omkring 12 millioner liter benzin ikke er lækket ud i havet.

Som følge af kollisionen er Stena Jutlandica taget ud af drift frem til 2. august, oplyser Stena Line.