Svensk mediechef afsløret på nationalt TV: Troede, han skulle møde 15-årige »Linnea«

Manden tilbød »Linnea« 9.000 svenske kroner for at mødes med hende hver uge, indtil hun fyldte 15 år. Når hun fyldte år, skulle de have sex, afslører avis.

Det svenske medie Expressen skriver, at en chef for public-service udbyderen SVT, ville købe sex af en 15-årig. Manden på arkivbilledet har ikke noget med sagen at gøre. Fold sammen
Læs mere

En chef på det svenske medie SVT har forsøgt at købe sex af en 15-årig pige, skriver svenske Expressen.

Det fører nu til, at den nationale public service-udbyder i Sverige indleder en intern undersøgelse.

Expressen viser i et TV-klip, hvordan en mand, som skal være ansat på SVT, bliver konfronteret af en journalist fra avisens kriminal-program, »Brottscentralen«.

Under falsk identitet på et såkaldt sugerdating-site, der formidler kontakt mellem typisk ældre mænd og yngre kvinder, har Brottscentralens journalister lokket den påståede SVT-chef i en fælde.

Med den falske profil »Linnea« får Expressen kontakt til SVT-chefen.

Manden tilbyder »Linnea« 9.000 svenske kroner for at mødes med hende hver uge, indtil hun fylder 15 år. Når hun fylder år, skal de have sex, skriver avisen.

Da mediechefen i stedet for »Linnea« møder en journalist, lyder forklaringen, at chefen blot ville mødes med hende for at hjælpe.

»For at sikre, at der ikke sker hende noget,« siger han til reporteren.

Det er ulovligt at betale for seksuelle ydelser i Sverige, hvilket kan give bøde eller fængsel op til seks måneder.

Gælder det med et barn under 18 år, kan det straffes med op til to års fængsel, mens det kan give op til seks års fængsel, hvis det gælder en person under 15 år.

SVTs HR- og kommunikationsdirektør har nu åbnet en intern undersøgelse for at finde ud af, hvad der er sket, skriver SVT.

»Vi ser på dette med største alvor. Skulle disse påstande være korrekte, er det meget alvorligt,« siger Sabina Rasiwala.

OPDATERING: SVT har ifølge Aftonbladet politianmeldt den pågældende chef. Det skriver avisen torsdag aften.