Svensk medie: 14.000 flygtninge er sporløst forsvundet

Næsten to tredjedele af de personer, der står til at blive tvangsudvist fra Sverige, er gået under jorden. Svensk politi har ikke mulighed for at intensivere arbejdet for at finde dem.

Hyllie station fden 12. november. Det svenske politi mødte talstærkt op for at kontrollere pas på den første dag for grænsekontrol. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: 14.000 af de 22.000 personer, som skal tvangsudvises fra Sverige, er forsvundet sporløst. Det skriver det svenske medie Aftonbladet. Det er næsten to tredjedele af dem, der står til tvangsudvisning, der er gået under jorden. Og det antal er rekordstort.

Det viser nye tal fra grænsepolitiafdelingen hos Den Nationale Operative Afdeling (NOA) ifølge det svenske medie.

Blandt de i alt 14.140 registrerede forsvundne flygtninge har et ukendt antal forladt landet og er rejst videre til nabolande som for eksempel Danmark.

»Vi ved helt enkelt ikke, hvor de befinder sig,« siger Patrik Engström, der er chef for grænsepolitiafdelingen i NOA, til Aftonbladet.

De øvrige 7.600 personer, der står til at blive tvangsudvist, opholder sig i de boliger og lokaler, som det svenske Migrationsverket har stillet til rådighed eller på andre adresser, de har opgivet til myndighederne.

Selvom de svenske myndigheder erkender, at tallet er slående, er der ikke umiddelbart udsigt til, at arbejdet med at finde de forsvundne personer bliver intensiveret. Det er simpelthen ikke muligt med de ressourcer, politiet har til rådighed, lyder forklaringen.

Den midlertidige grænsekontrol, som landet indførte 12. november, har nemlig allerede sendt svensk politi på overarbejde.

Politiet vil dog forsøge at finde nogle af de 14.000 ved at henvende sig steder, hvor der udføres sort arbejde, og hvor der ikke er krav om, at de ansatte kan fremvise ID-papirer.