Svensk mand kvæstet efter nærkontakt med bjørn

Mand på omkring 50 år blev tirsdag fløjet med ambulancehelikopter på sygehuset, efter at han var blevet angrebet af en bjørn under en tur i fjeldet.

Det er en brun bjørn som denne, der har angrebet en mand i Sverige tirsdag 14. maj. Denne brune bjørn er dog fotograferet i Zoologisk Have. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: En svensk mand på omkring 50 år er blevet alvorligt kvæstet efter et møde med en bjørn.

Manden blev tirsdag angrebet af en bjørn og fløjet med ambulancehelikopter på sygehuset. Herfra forlyder det, at skaderne er alvorlige, men ikke livstruende. Det skriver Aftonbladet.se.

Manden befandt sig i et afsides område på fjeldet nord for Strömsund, angiveligt for at se kælvende rener.

Politiet ved endnu ikke nøjagtigt, hvad der skete.

»Det var mandens kammerat, som ringede 112 og meldte, at hans kammerat var blevet angrebet af en bjørn, og at bjørnen var død,« siger vagthavende hos politiet Stefan Fredriksson ifølge Aftonbladet.se.

Det sker kun sjældent, at bjørne føler sig presset til at gå til angreb på mennesker. Ifølge en rapport fra Skandinaviska Björnforskningsprojektet er der registreret i alt 31 personer, der i perioden fra 1977 til 2012 er blevet angrebet af bjørne.

Fra 1995 til 2007 blev to personer dræbt og seksten personer kvæstet under nærkontakt med bjørne, viser en optælling, som Rovdjurscentret i Järvsjö har foretaget.

Det er især jægere, der har haft følgeskab af jagthunde, som har påkaldt sig bjørnes vrede. Bjørne er kendt for at være meget sky, men de kan blive aggressive over for mennesker, hvis et man eksempelvis kommer imellem en hunbjørn og hendes unge eller bytte.