Svensk asylcenter frygter flygtningebørn tvinges til prostitution

Asylcenteret Aleris i Rosengården er et center for uledsagede unge. Personalet frygter, at børnene bliver tvunget til prostitution. Manden på billedet er ikke involveret i sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Personalet på asylcenteret Aleris i Malmø frygter ifølge avisen Sydsvenskan, at flygtningebørn - både piger og drenge - bliver tvunget til prostitution.

Projektleder på asylcenteret fortæller til avisen, at personalet sidste efterår opdagede et system. Flere børn blev mødt og tilbageholdt af ukendte mennesker, allerede da de ankom på hovedbanegården i Malmø. De fremmede forsynede børnene med mobiltelefoner, som de tog med til asylcenteret.

Ifølge asylcenteret var det sådan kunderne fik kontakt til børnene, der efter et opkald forsvandt flere timer ad gangen for så at vende tilbage med penge eller nyt tøj.

Politiet har ikke nok ressourcer

Asylcenterets ansatte ved ikke, hvem der står bag, men flere gange har de set ældre mennesker tage kontakt til børnene uden for centeret.

»I nogle tilfælde konfronterede vi dem, men de kom bare med dårlige bortforklaringer,« siger projektleder Kristina Rosén til Sydsvenskan.

Politiet har endnu ikke efterforsket sagen, da de efter eget udsagn mangler personale. Asylcenteret arbejder derimod sammen med Malmøs supportteam mod prostitution og menneskehandel for at beskytte børnene. Halvdelen af de femten børn er blevet flyttet til krisecentre.