Svensk anklager stiller nye spørgsmål til Assange

Efter fire timers afhøring mandag stiller svensk anklager tirsdag nye spørgsmål til Julian Assange i London.

Den svenske chefanklager, Ingrid Isgren, ankom tirsdag formiddag til Ecuadors ambassade i London for at deltage i endnu en afhøring af WikiLeaks-stifteren, Julian Assange, oplyser Reuters. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske chefanklager, Ingrid Isgren, ankom tirsdag formiddag til Ecuadors ambassade i London for at deltage i endnu en afhøring af WikiLeaks-stifteren, Julian Assange, oplyser Reuters.

Afhøringen af Assange blev indledt mandag, hvor Isgren i fire timer var med til at stille spørgsmål til Assange gennem en ecuadoriansk anklager.

Assange, som er anklaget for seksuelle overgreb i Sverige, har i fire år søgt tilflugt på Ecuadors ambassade i den britiske hovedstad.

Han frygter, at en udlevering til Sverige vil føre til, at han udleveres til USA.

Her er Assange anklaget for at bruge WikiLeaks til at offentliggøre hemmelige amerikanske dokumenter om krigene i Afghanistan og Irak. Han kan risikere en meget langvarig fængselsstraf i USA.

Isgren forlod mandag ambassaden uden kommentarer til de journalister, der ventede udenfor.

Det var planen, at der også skulle tages en dna-prøve af Assange på ambassaden. Det er ikke oplyst, om det er sket.

- Vi forstår ikke, hvilken relevans nye dna-prøver har. Det er jo ubestrideligt i sagen, at parterne havde sex med hinanden, siger Assanges svenske advokat, Per E. Samuelsson.

Den 45-årige Assange har siden 2010 været eftersøgt af de svenske myndigheder.

Efter at en britisk domstol i 2011 besluttede, at Assange skulle udleveres til Sverige, søgte han tilflugt på Ecuadors ambassade i London.

Her har han opholdt sig siden juni 2012.

Julian Assange har tidligere forsøgt at få de svenske myndigheder til at opgive sagen mod ham. Men det har både byretten i Stockholm og Svea landsret afvist.

/ritzau/Reuters