Svensk aftale om strammere flygtningepolitik udskudt

De svenske politiske partier vil have udredt en række spørgsmål, før de fortsætter forhandlingerne om en stramning af landets flygtningepolitik. Forhandlingerne er udskudt til fredag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Torsdagens møde mellem de svenske politiske partier om den akutte flygtningesituation i Sverige er blevet udskudt til fredag.

Ifølge svt.se er mødet blevet udskudt, fordi partierne ønsker at udrede en række spørgsmål, inden de igen sætter sig til forhandlingsbordet.

Forventningen har ellers været, at partierne allerede torsdag ville præsentere en stramning på flygtningeområdet.

Partierne har forhandlet siden fredag i sidste uge, og centrale kilder oplyser til Aftonbladet og SVT, at der er enighed mellem partierne om at indføre midlertidig grænsekontrol. Derudover er partierne ifølge medierne enige om at skærpe forsørgerkravet til familiesammenførte.

Torsdag formiddag præsenterede den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, en ny prognose for, hvor mange flygtninge og migranter der ventes til Sverige i år. Styrelsen anslår, at der kommer op mod 190.000 asylansøgere til Sverige i 2015. Op mod 40.000 af dem vil være uledsagede børn.

»Vi kan konstatere, at den nuværende flygtningesituation er uden fortilfælde i moderne tid,« sagde generaldirektør i Migrationsverket Anders Danielsson under pressemødet.

Sverigedemokraterna deltager ikke i forhandlingerne, da det indvandrerkritiske parti ikke er inviteret.