Susan Boyle på lommepenge

"Britain's got talent"-stjernen, Susan Boyle, har efter sigende ikke selv adgang til sin store formue og lever for 3000 kroner om ugen.

Susan Boyle, der vandt en britisk talentkonkurrence, skal synge for Paven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun imponerede alle med sin store stemme, da hun i 2009 deltog i reality-showet, 'Britain's got talent'. Og siden da har den 47-årige skotske Susan Boyle solgt mere end 8,5 millioner styk af sin debutplade 'I Dreamed A Dream', og man vurderer, at hun har tjent omkring 10 millioner pund - svarende til knap 80 millioner danske kroner - på royalties.

3000 kroner om ugen

Men på trods af sin store formue, får hun kun 3000 kroner om om ugen, skriver det engelske magasin FemailFirst. Og efter at være blevet afvist i banken, da hun ville hæve penge og nægtet at få adgang til et hævekort er sangerinden blevet stresset over den lave løn, fortæller hendes bror Gerry Boyle.

Susan Boyles formue bliver i øjeblikket forvaltet af hendes managere, fordi hun ifølge broderen ikke selv kan overskue sin økonomi. Og det betyder, at hun ikke selv kan få adgang til sin formue. Gerry Boyle hævder, at hans søsters økonomiske situation er i så ringe stand, at hun ikke kan flytte ind i sit nye hjem i Blackburn, West Lothian, fordi hun ikke har råd til møbler.

- Susan fortalte mig: "jeg har fået at vide, at jeg får 300 pund om ugen, fordi jeg er en novice. Jeg har ikke pengene til at købe møbler for", siger broderen til The World-avisen. 

- Hun burde være i stand til at gå i hvilken som helst bank og sige, at hun vil have 50.000 pund i kontanter. Det er nok ikke tilrådeligt, men det ville være hendes valg, for det er hendes penge.

Nervøs for karriere

Den økonomiske situation fik sangerinden til at indkalde til et hastemøde i juni, hvor økonomi og frygten for, at det skal påvirke karrieren blev vendt. Det er Susan Boyles pladeselskab, SyCo, der i samråd med hendes managere har fastsat beløbet. Pladeselskabet er ejet af Simon Cowell - dommer på 'Britain's got talent' - og nu har Gerry Boyle henvendt sig til Simon Cowell for at få ham til at bekræfte, at Susan Boyles pladekontrakt ikke er i fare.

- Susan tror, at hendes managere kan tage hendes karriere fra hende. Det er selvfølgelig ikke tilfældet. Men jeg har efterspurgt, at nogle, som Susan stoler på på SyCo - selv Simon - vil bekræfte, at hun ikke vil miste sin kontrakt, siger Gerry Boyle.

En talsmand fra SyCo siger følgende om sagen:

- Pengesager varetages direkte mellem kunstneren og vedkommendes managere, derfor kommenterer vi ikke på sådanne sager.

Susan Boyles managere bekræfter beløbet og understreger, at 'hun altid kan få mere, hvis hun ønsker det'.