Superstormen indvirker på valget

Sandy har gjort det vanskeligt for mange tusinde newyorkere at stemme til tirsdagens præsidentvalg. Nogle kan e-mail-stemme.

143.000 vælgere i New York skal omregistreres og må skifte valgsted, blandt andet fordi adskille valgsteder i New Yorks hårdest ramte kvarterer er blevet gjort ubrugelige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Allison Joyce
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Superstormen Sandy kommer til at influere på tirsdagens amerikanske præsidentvalg, skriver flere internationale nyhedsmedier.

TV-selskabet NBC har sammen med avisen Wall Street Journal foretaget en meningsmåling af, hvordan vælgerne mener, at præsident Obama har håndteret situationen omkring Sandy.

Resultatet er, at 65 procent af respondenterne mener, at Obama har gjort det godt, mens kun 15 procent mener det modsatte,

Til gengæld stiger bekymringen for, at stormens ødelæggelser vil betyde, at der er vælgere, som ikke får mulighed for at stemme. Enten fordi de er blevet hjemløse, eller fordi de ikke kan nå frem til stemmelokalerne.

Det betyder ifølge Reuters, at myndighederne har besluttet, at 143.000 vælgere skal omregistreres og må skifte valgsted, blandt andet fordi adskille valgsteder i New Yorks hårdest ramte kvarterer er blevet gjort ubrugelige.

New Yorks borgmester Michael Bloomberg understreger vigtigheden af, at de valgtilforordnede er orienteret om ændringerne.

- Der har desværre tidligere været eksempler på, at de ikke har været tilstrækkeligt orienteret om ændringer, siger borgmesteren.

Et andet problem tårner sig op i delstaten New Jersey, hvor omkring en million husholdninger er uden elektricitet og varme. Blandt dem er statens guvernør Chris Christie, som dels opfordrede afstemningsstederne til at holde længere åbent i weekenden, så vælgerne kunne stemme forud, og dels har han givet tilladelse til, at vælgere, der er forhindret i at nå frem til et valgsted, kan stemme via e-mail eller fax, oplyser CNN.