Superhund i bin Laden-aktion

Semper Fido er navnet på en dødbringende Navy Seal-hund, der er trænet til faldskærmsspring.

Tænderne skulle koste 2.000 dollar per styk, og årsagen til at de får disse tænder skulle faktisk være af medicinske grunde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA havde en firbenet soldat med, da de angreb Osama bin Laden. En superhund med skudsikker vest og specialudstyr for titusinder af kroner var en del af eliteenheden, bekræfter Det Hvide Hus.

25 Navy Seals-soldater hejste sig ned fra helikoptere, der hang over Osama bin Ladens terrordomicil søndag. Ned kom også en soldat med fire ben. For med sig havde elitestyrken en specialtrænet hund, iført skudsikker vest og udstyr for mere end titusinder af kroner.

Det Hvide Hus bekræfter, at der var en hund blandt soldaterne, men yderligere oplysninger ønsker det ikke at give om den firbende kæmper. Det skriver avisen The Daily.

- De er trænet til at gennemsøge bygninger efter skjulte personer. De kan fires ned fra helikoptere eller hoppe i faldskærm, bundet fast til brystet på en soldat, siger en tidligere hundetræner fra det amerikanske forsvar til avisen.

Hunden, der deltog i aktionen mod Osama bin Laden, menes at være af racen schæfer eller malinois. Men Det Hvide Hus ønsker ikke at kommentere vurderingen.

At blive bidt af sådan en hund, "er som at blive stukket fire gange med en knogleknuser", fortæller Alex Dunbar, en Navy Seal hundetræner til avisen The Daily.

Men på basen, hvor hundene trænes er de ikke meget for at fortælle mere om de særligt trænede hunde.

- Jeg kan ikke fortælle noget om hunde, siger Gerry Proctor, der er talsmand for Lackland Air Force Base, hvor træningen af specialhundene finder sted.

Under bin Laden-aktionen skulle hunden formentlig bruges i tilfælde af, at topterroristen havde skjult sig i sit kompleks.

Ligesom sine følgesvende, Navy Seals-soldaterne, er disse hunde udrustet med beskyttelsesudstyr, som koster tusindvis af kroner. Blandt andet af en specialsyede, skudsikre veste, natkameraer monteret på ryggen, som sender video. Samt radiosendere, så hundeførerene kan råbe kommandoer til hundene.

Får hundene tandproblemer, så får de indsat titaniumimplantater, som er i stand til at bide igennem skudsikre veste, skriver avisen.

Tænderne skulle koste 2.000 dollar per styk, og årsagen til at de får disse tænder skulle faktisk være af medicinske grunde.