Superheltefilm smadrer rekorder for billetsalg verden over

Den anmelderroste superheltefilm "Avengers: Endgame" har globalt solgt billetter for 1,2 milliarder dollar.

Verden over er folk strømmet til biograferne for at se den nye Avengers: Endgame. Billedet her er fra en visning i Caracas i Venezuela. Federico Parra/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Los Angeles. Den længe ventede superheltefilm "Avengers: Endgame" har med en helt forrygende åbningsweekend slået flere rekorder for billetsalg.

Marvel-filmen har frem til søndag på verdensplan solgt billetter for 1,2 milliarder dollar - svarende til otte milliarder kroner.

Det oplyser Disney, der distribuerer filmen.

Alene i USA og Canada har filmen solgt billetter for 350 millioner dollar. Det overgår klart den hidtidige rekord, som sidste års "Avengers: Infinity War" satte med billetsalg for 257,7 millioner dollar i åbningsweekenden.

Også i blandt andet Brasilien, Frankrig og Kina har filmen slået rekorder.

Den tre timer lange film er blevet rost til skyerne af både anmeldere og fans af det omfattende tegneserieunivers.

Filmen er det sidste og imødesete kapitel i en række af 22 film siden 2007 med populære karakterer fra Marvel som Iron Man (spillet af Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo) og Thor (Chris Hemsworth).

Den opsigtsvækkende åbning overgår de enorme forventninger, der var til filmens billetsalg. Ifølge nyhedsbureauet AP havde filmskaberne håbet på en omsætning i USA og Canada på mellem 260 og 300 millioner dollar.

Selv om filmen kun har været vist i biograferne i få dage har den allerede solgt flere billetter end blandt andet James Bond-filmen "Skyfall" og Batman-filmen "The Dark Knight Rises" gjorde samlet set.

Disney står ifølge AP for 11 af de 12 film, der nogensinde har solgt flest billetter i deres åbningsweekend.

Disney har også flere mulige succeser på vej i 2019. Heriblandt "Løvernes Konge", "Toy Story 4" og "Star Wars: The Rise of Skywalker.

/ritzau/Reuters