Super Bowl spilles på dansk græs

Natten til mandag finder en af verdens største sportsbegivenheder - Super Bowl - sted i Arizona i USA. Og der står Danmark på en af hovedrollerne: Græsset.

De sidste forberedelser bliver gjort på græstæppet af dansk afstamning, der skal danne rammen om årets Super Bowl. Fold sammen
Læs mere
Foto: LARRY W. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Seattle Seahawks og New England Patriots natten mellem søndag og mandag mødes i årets Super Bowl, så er det med dansk græs under pigskoene. Det skriver Foodculture.dk.

Det er nemlig danske DLF Trifolium fra Roskilde, der har sørget for, at University of Phoenix Stadium i Arizona har det helt perfekte underlag, når de bedste af de bedste inden for amerikansk fodbold skal kæmpe om den ultimative ære.

»Vi har en stærk forædling af nye græstyper. Det er en planteforskning, der i årevis har brugt mange ressourcer på at forbedre de enkelte græstyper, så de er optimale til forskellige formål. Et af de formål er så at skabe det ideelle grundlag for football-spillerne, når de skal spille Super Bowl i Arizonas ørkenklima,« siger kommunikationschef i DLF Trifolium Stig Oddershede til Foodculture.dk.

Generelt er sportsverdenen i USA ret begejstret for dansk græs. Denne weekend gør golfstjernen Tiger Woods nemlig comeback i en golfturnering i Phoenix, der også spilles på græs fra DLF.

»På banen til Phoenix Open har vi eksempelvis testet golfgræs sammen med kunden de seneste ti år for at finde de mest optimale græstyper til netop dette klima,« lyder forklaringen fra Stig Oddershede.

Ud over Super Bowl og golfbaner leverer DLF Trifolium også græs til en række store sportsbegivenheder som VM i fodbold, tennis, OL og sågar vinter-OL, hvor græsset skaber det rette underlag til at holde på sneen.

Hvilken af græstyperne, der er grønnest, melder historien ikke noget om.