Sultestrejkers datter skal for retten i Bahrain

Lørdag vil Zainab al-Khawaja blive fremstillet for en dommer i Bahrain, hvor hun torsdag blev anholdt for at kræve sin sultestrejkende far løsladt.

Foto: MAZEN MAHDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Zainab al-Khawaja risikerer fortsat varetægtsfængsling, når hun lørdag skal for retten i Bahrain.

Her sidder hun fængslet, efter at hun torsdag aften mødte op foran fængselshospitalet i Bahrain og råbte på myndighederne for at få sin far, den dansk-bahrainske demokrati- og menneskerettighedsforkæmper Abdulhadi al-Khawaja, løsladt.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at datteren fremstilles i løbet af lørdagen.

- Hun vil blive fremstillet for en offentlig anklager lørdag, og der vil ambassadøren, Christian Kønigsfeldt, selvfølgelig forsøge at være tilstede, og vi er også i kontakt med familiens advokat for at kunne bistå bedst muligt, siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Advokatens vurdering er, at det kan blive alt lige fra umiddelbar løsladelse til fortsat varetægtsfængsling, siger han.

Christian Kønigsfeldt - Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien, der er naboland til Bahrain - besøgte fredag eftermiddag Abdulhadi al-Khawaja, som sultestrejker på 58. dag. Al-Khawaja, der afsoner en livstidsdom for angiveligt at have forsøgt at omstyrte kongedømmet i Bahrain, blev tidligt fredag overflyttet til et militærhospital, fordi hans tilstand var blevet forværret.

Han er ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice fortsat stærkt afkræftet, men hans tilstand er hverken blevet bedre eller værre i løbet af dagen.

- Situationen er uændret, når det gælder hans helbredstilstand, så i forhold til tidligere fredag er der ikke nogen udvikling på den front, siger Ole Egberg Mikkelsen.