Succes-forfatter fængslet i Israel

Opdateret kl. 18.47: Den svenske forfatter Henning Mankell meldes i god behold, men han sidder nu fængslet i Israel efter israelsk aktion mod nødhjælpskonvoj.

Den svenske forfatter Henning Mankell var om bord på et af nødhjælpsskibe som mandag d. 31 maj 2010 blev stoppet af en israeelsk militæraktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den verdensberømte svenske krimiforfatter Henning Mankell er uskadt efter det israelske angreb på en nødhjælpskonvoj, oplyser det svenske udenrigsministerium over for avisen Dagens Nyheter.

Men sammen med tre andre svenskere er han fængslet i Israel og stillet over for et ultimatum: Enten at skrive under på papirer og blive udvist af landet, eller at blive stillet for en domstol i Israel.

- Vi kan først tidligst i morgen mødes med de fængslede svenskere, siger en talsmand for det svenske udenrigsministerium til avisen.

Mankell meldt såret

Kort forinden havde en norsk venstrefløjspolitiker, Erling Folkvord, hævdet, at Mankell skulle være såret. Erling Folkvord beklager nu, at han gik videre til
medierne med historien om Mankells tilstand efter angrebet.

Den svenske forfatter, der især er kendt for sine Wallander-romaner, var om bord på den nødhjælpskonjov, der blev bordet på vej til Gaza.

Læs også: Wallander-forfatter med på nødhjælpsskib

Al telefonisk kontakt med de flere hundrede personer, der var med på de seks skibe i nødhjælpskonvojen, har været afbrudt hele dagen. Foreløbig meldes mindst 10 dræbt.

/ritzau/