Studerende må nu tage våben med i klasseværelset i Texas

Pistoler i klasseværelser skal være med til at forhindre masseskyderier i Texas i USA.

På 50-års-dagen for et af de dødeligste masseskyderier på et amerikansk universitet trådte en ny lov i kraft, der tillader studerende at medbringe våben i klasseværelser i delstaten Texas. Reuters/Staff Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag trådte en ny lov i kraft i den amerikanske delstat Texas. Loven tillader studerende at medbringe våben i klasseværelser.

Formålet er at forhindre masseskyderier, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Loven dækker alle på 21 år og derover, der må medbringe et skjult håndvåben i klasseværelser og på universiteternes områder, hvis de har en våbentilladelse.

Loven trådte i kraft på 50-års-dagen for et af de dødeligste masseskyderier, der har fundet sted på et amerikansk universitet.

Nemlig da en studerende ved navn Charles Whitman dræbte 15 personer med skud fra et klokketårn på University of Texas 1. august 1966.

Den texanske guvernør, republikaneren Greg Abott, der støtter loven, understreger, at alle hidtil har haft mulighed for at tage et våben med campus, men at den nye regel nu kan forhindre masseskyderier.

- Denne lov vil sørge for, at det kun er dem, der har gennemgået den rette træning, der bærer våben på universitetets område, siger han ifølge Reuters.

Flere professorer på University of Texas har uden held forsøgt at stille sig i vejen for loven, da man har argumenteret for, at ungdom, skydevåben og universitetsliv er en potentielt fatal kombination.

Loven bliver ikke nødvendigvis gældende på alle universiteter i Texas, da alle private uddannelsesinstitutioner har mulighed for at fortsætte under de gældende regler.

Det har samtlige private universiteter valgt at gøre.

/ritzau/