Strauss-Kahn påberåbte sig immunitet

Da den tidligere chef for IMF blev anholdt, hævdede han, at han havde diplomatisk immunitet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort efter, at han blev anholdt i en lufthavn i New York, fortalte den tidligere chef for Den Internationale Valutafond (IMF), Dominique Strauss-Kahn, politiet, at han havde diplomatisk immunitet.

Strauss-Kahn blev den 14. maj anholdt i John F. Kennedy-lufthavnen efter beskyldninger om, at han havde forsøgt at voldtage en stuepige på et hotel i New York.

Da politiet dukkede op spurgte Strauss-Kahn:

- Hvad drejer det sig om?

Da han fik at vide, at det drejede sig om "en hændelse på et hotel i byen", blev han stille. Et kvarter senere sagde han så: "Jeg har diplomatisk immunitet" og bad om at tale med nogen fra det franske konsulat.

Det viser papirer, som anklageren frigav torsdag.

Den 62-årige Strauss-Kahn sidder i husarrest, sigtet for blandt andet voldtægtsforsøg, seksuelt misbrug og ulovlig frihedsberøvelse. Han risikerer op til 25 års fængsel, hvis han bliver dømt.

Men Strauss-Kahn havde ikke diplomatisk immunitet. IMF har givet ham immunitet for handlinger, som han foretog "i officielt ærinde". Ifølge IMF var Strauss-Kahn på privat forretningsrejse, da han var i New York.

De frigivne dokumenter viser da også, at han senere trak i land.

På politistationen spurgte han, om han havde brug for en advokat. Politimanden svarede, at han havde ret til en advokat og tilføjede, at han ikke vidste, om Strauss-Kahn havde diplomatstatus.

- Nej, nej, nej, jeg prøver ikke at bruge dét, svarede Strauss-Kahn.

/ritzau/Reuters