Strauss-Kahn: Jeg er uskyldig

I retten nægter den fyrede topchef at have voldtaget stuepige.

Dominique Strauss-Kahn ankommer til retten i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: DON EMMERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den detroniserede topchef for den Internationale Valutafond, franskmanden Dominique Strauss-Kahn, nægter sig skyldig i anklagen om at have voldtaget en 32-årig stuepige på et amerikansk hotel.

Det skete, da han mandag blev stillet for en dommer i New York.

Den 62-årige Dominique Strauss-Kahn mistede ikke alene sit job men også chancen for at blive det franske socialistpartis spidskandidat og dermed en mulig kommende præsident for Frankrig.

En stor gruppe af mennesker var samlet foran Højesteret på Manhattan i New York, hvor de råbte »Skam over dig«, da Strauss-Kahn sammen med sin kone, TV-journalisten Anne Sinclair, kæmpede sig vej ind til retsbygningen.

Risikerer op til 25 års fængsel

»Ikke skyldig,« lød det fra franskmanden, da han stod over for dommer Michael Obus. Han risikerer op til 25 års fængsel, hvis han dømmes for voldtægtsforsøget mod den 32-årige afrikanske immigrant, da hun kom for at gøre hans suice på luksushotellet Sofitel ren.

Næste retsmøde holdes først 18. juli.

Dominique Strauss-Kahn trådte tilbage fra direktørposten i den Internationale Valutafond (IMF) nogle få dage, efter at han 14. maj blev arresteret, da han sad på første klasse i et Air France-fly, som han nåede, få minutter før det skulle af sted fra New York til Paris.

Forinden var han i hast flygtet fra hotellet, hvor han havde boet.

Han tilbragte fire dage i New Yorks berygtede Riker Island-fængsel, før han blev løsladt mod en kaution på en million dollars og anbragt i husarrest med bevæbnede vagter og elektronisk overvågning.

Han har tilbragt nogle dage i en lejlighed i det nedre Manhattan men bor nu i et luksushus, som hans kone har lejet til ham i TriBeCa-området. Huset med bl.a. hjemmebiograf er senest sat til salg for næsten 14 millioner dollars.

Dominique Strauss-Kahn har fire døtre.