Strandede skibspassagerer må holde nytår på den arktiske is

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ANTARKTIS: Passagerne på det russiske skib »MV Akademik Shokalskiy«, der ligger fastfrosset i flere meter tyk is ved Antarktis, må forberede sig på at holde nytårsaften ombord på det strandede skib.

Besætningen med 74 forskere, turister og mandskab ombord venter på at blive evakueret af en kinesisk helikopter fra et nærliggende kinesisk skib. Men planerne er blevet udskudt af dårligt vejr, skriver AFP.

De australske søfartsmyndigheder, der koordinerer operationen, oplyser, at evakueringen er udskudt på grund af et kraftigt snevejr.

»Helikopteren er ude at stand til at flyve under de nuværende vejrforhold og vil blive på jorden, indtil forholdene bedres. Vejrforholdene bliver sandsynligvis ikke bedre før i morgen (onsdag, red.),« oplyser søfartsmyndighederne ifølge AFP.

Skibets læge, Andrew Peacock, oplyser ifølge AFP, at passagerne er frustrerede, men forsøger at holde humøret højt med planlægningen af nytårsaften i skibets bar.

»Vi fordriver tiden med at læse, forberede evakueringen med helikopter, tage prøver af isen, se film og arbejde på en sang til festen nytårsaften,« siger Peacock ifølge AFP.

Skibet har forsyninger af mad til yderligere to uger.

BNB