Stort hurra for isbjørnen Knut i Berlins Zoo

Den verdensberømte isbjørneunge Knut fik både en fiskelagkage, fødselsdagstale og en storstilet klimaplan i gave, da den onsdag fejrede sin et års fødselsdag.

En ægte stjerne er ikke sådan at slå ud af kurs.

Det beviste den verdensberømte isbjørn Knut, da den onsdag tog al virakken om sin et års fødselsdag i vanlig stiv pote i Berlins Zoo.

Knut førte sig frem for de hundreder af fotografer og fødselsdagsgæster, da den efterhånden ret så store bamse nød sin fødselsdagskage af fisk, gulerødder og salat og legede med et stort fødselsdagslys af træ.

Sin fødselsdagskage fik den nu gråbrune isbjørn af plejefar og dyrepasser Thomas Dörflein, som nat og dag passede den lille bjørn, der efter fødslen blev forstødt af sin mor.

Billeder af "cute Knut" gik verden rundt, og den lille isbjørn, der i dag vejer stolte 115 kilogram, blev et symbol på den globale opvarmning.

- Vores fødselsdagsgave til Knut er, at vi vil bevare isen for hans slægtninge i Arktis, sagde den tyske miljøminister, Sigmar Gabriel, da forbundsregeringen onsdag vedtog en storstilet klimaplan.

/ritzau/