Stort flertal vil have Fillon til at trække sig fra valg

Den konservative Francois Fillons stjerne daler brat efter sag om konens arbejde. Det viser måling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris. Syv ud af ti franske vælgere ønsker, at den konservative præsidentkandidat Francois Fillon trækker sig fra forårets præsidentvalg.

Det fremgår af en måling fra Odoxa på vegne af radio- og tv-stationen France Info.

Vælgerne reagerer, efter ugemagasinet Le Canard Enchaine for nylig skrev, at Fillon har haft sin kone ansat på det offentliges regning, uden at hun nogensinde udførte arbejdet.

Fillon har været favorit til at besejre den yderste højrefløjs kandidat, Marine Le Pen. Men han falder støt i meningsmålingerne og er blevet overhalet af midterpolitikeren Emmanuel Macron.

På et pressemøde tidligere på ugen undskyldte Fillon over for det franske folk, at så mange af skatteydernes penge var endt i hans kones lomme.

Men han afviste at det var ulovligt, hvad han gjorde. Hans kone, Penelope, havde faktisk udført arbejde.

Det er netop, hvad ugemagasinet hævder at have afsløret, at hun ikke gjorde. At Fillons kone tjente flere millioner kroner på at være hans assistent i parlamentet uden nogensinde at arbejde.

Også to af hans børn arbejdede for ham for skatteyderpenge.

Første runde af det franske præsidentvalg finder sted 23. april. Der skal formentlig være en anden valgrunde 7. maj mellem de to bedst placerede kandidater i første runde.

/ritzau/Reuters