Stormufti: Alle oprørernes kvarterer skal ødelægges

Nye granat- og luftangreb har kostet 16 personer livet i Syrien, hvor regeringsstyrker og oprørere fortsat kæmper om landets næststørste by. Samtidig vil landets stormufti »ødelægge« kvarterer, hvor oprørere skyder fra.

Læs mere
Fold sammen

SYRIEN: Syriske oprørere har bombarderet et kvarter i Syriens næststørste by, Aleppo, som kontrolleres af regimet, skriver Reuters. Mindst otte personer er blevet dræbt ved oprørenes angreb, oplyser de syriske statsmedier.

Samtidig oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der fra Storbritannien følger krigen i Syrien, at otte personer er blevet dræbt i et luftangreb fra regeringsstyrkerne i en anden del af Aleppo, som oprørerne kontrollerer.

Aleppo ligger tæt på den tyrkiske grænse og er en af de mest betydningsfulde byer i krigen. Oprørsgrupper i og omkring byen har flere gange nedkæmpet regeringsstyrkernes forsøg på at afskære dem fra forsyninger fra Tyrkiet.

Syriens stormufti, Ahmed Badr al-Din al-Hassoun, opfordrer på syrisk stats-tv til en »fuldstændig destruktion« af de områder, oprørerne kontrollerer - og hvorfra de affyrer granater mod præsident Bashar al-Assads styrker.

»Vi informerer de civile i disse områder - hvad end de er støtter (af oprørerne, red.) eller ej - til at forlade området. Ethvert kvarter, hvorfra der bliver affyret granater, skal fuldstændig ødelægges,« siger stormuftien ifølge Reuters.

Det statslige nyhedsbureau Sana beskriver oprørerne i Aleppo som »ekstremistiske islamister«, der står i led med den tyrkiske præsident, Tayyip Erdogan, der ønsker al-Assad fjernet fra magten.