Storm skabte panik i Chicago

Folk løb i panik til nærmeste bygning, mens regnen skyllede igennem gaderne, da en ekstrem tornado i går eftermiddag fejede hen over skyskraberne i det indre Chicago.

Fra Chicago Tribunes netavis. Fold sammen
Læs mere

Neden for Sears Tower og foran de fashionable hoteller i det indre Chicago måtte man skræve over træer, der lå væltede ud over kørebanen, mens lynene bragede ned om ørerne på de få mennesker, der endnu ikke havde fundet ly for regnen og stormen. Omkring 200.000 mennesker var uden el og mange kunne ikke benytte byens offentlige transport til at komme hjem i ly for regnen.

O´Hare - Chicagos meget travle lufthavn - måtte i hast lukke, mens vindstød på over 100 kilometer i timen strøg hen over byen. Personalet måtte bede passagerer i lufthavnen om at flytte sig fra vinduerne af frygt for, hvad tornadoen kunne finde på.

I den vestlige del af Chicago var stormen så kraftig, at den rev taget af en fabriksbygning, og myndighederne måtte konstant gennem tv og radio minder beboere om at blive inde og ikke komme for nær de elkabler, der var blevet revet løs.

Ifølge vejrudsigten er kan hele området omkring Chicago vente endnu mere uvejr med storm og regn de næste døgn.