Store amerikanske aviser giver Clinton sejr i duel

Flere amerikanske kommentatorer siger, at Trump både optrådte som den beherskede og den uforudsigelige præsidentkandidat, hvilket har været et kendetegn for ham.

Flere amerikanske kommentatorer siger, at Trump både optrådte som den beherskede og den uforudsigelige præsidentkandidat, hvilket har været et kendetegn for ham. Reuters/Brian Snyder Fold sammen
Læs mere

Hempstead, New York. En række af USA's førende aviser giver i deres dækning af tv-duellen mellem præsidentkandidaterne udtryk for, at Hillary Clinton havde overtaget det meste af tiden i opgøret med Donald Trump.

- Med mange små stød tvang Clinton Trump i defensiven, lyder en overskrift på The New York Times' hjemmeside.

- Efter en forsonlig begyndelse blev konfrontationen hurtigt præget af negativ stemning, da Donald J. Trump fremsatte mange hårde beskyldninger og påstande om Clintons politiske løbebane, og han gav hende skylden for alt fra Islamisk Stat til arbejdsløshed og globalisering, og han beskrev USA som et helvede for sorte og som et land belejret af illegale indvandrere, skriver avisen, som har erklæret sig som støtte af Hillary Clinton.

- I debattens anden del fandt Clinton endnu mere fodfæste og dominerede de sidste ordvekslinger - blandt andet om Trumps omstridte udtalelser om kvinder.

Washington Post skriver, at det under debatten især var de to deltageres kropssprog og ansigtsudtryk, som gjorde indtryk.

Avisen fremhæver, at Clinton flere gange smilende affærdigede sin modstanderes udfald. Avisen skriver, at hvis debatten gik over tre runder, så vandt Clinton to helt klart og den tredje mere knebent.

Flere amerikanske kommentatorer siger, at Trump både optrådte som den beherskede og den uforudsigelige præsidentkandidat, hvilket har været et kendetegn for ham.

- Hvem ville han være under tv-debatten? Svaret er, at han var begge versioner, skriver The Washington Post.

Også Los Angeles Times kalder Clinton vinder af den første tv-debat mellem de to kandidater.

Den konservative tv-station Fox News kritiserer duellens moderator, Lester Holt, for at have givet Clinton fordele over for Trump.

Den landsdækkede avis USA Today skriver også, at Clinton havde overtaget det meste af tiden, og den refererer blandt andet en ordstrid om temperament, hvor Clinton kaldte det stærkt betænkeligt, at Trump kunne miste fatningen over et tweet.

- Jeg har et meget bedre temperament end Clinton, siger Trump i debatten og tilføjer:

- Mit temperament er mit største aktiv.

Han bliver så bedt om at beskrive det mere præcist.

- Det er et vindertemperament, svarer Trump.

- Woo, OK, svarer Clinton uden overbevisning.

/ritzau/