Storbritanniens naboer holder vejret

Storbritanniens naboer og genboer tager det roligt trods terroranslagene mod briterne i weekenden. Ingen har forhøjet beredskabet som følge af situationen.

Herhjemme opretholder Politiets Efterretningstjeneste (PET) foreløbig det nuværende trusselsniveau, men overvejer situationen, oplyser politimester Jakob Scharf, leder af PET.

I Tyskland blev trusselsniveauet allerede sat op for mere end en uge siden, efter at det kom frem, at radikaliserede unge i Afghanistan var udlært til selvmordsaktioner, der kunne true de tyske styrker i landet og tyske mål i det hele taget.

I Norge afviser justitsminister Knut Storberget, at der er noget, som tyder på, at den britiske terror skulle have forgreninger til landet, og samtidig har den norske pendant til det danske PET, PST, afvist, at trusselsniveuet er hævet, så der er niveauet for terrorberedskab fortsat lavt, påpeger justitsministeren.

Frankrig fastholder landets terrorberedskab, den såkaldte »Plan Vigipirate«, på det næsthøjeste niveau, rødt, hvor det har ligget siden terrorangrebene i London i 2005.

»Der er ingen konkret og specifik trussel, som truer vort land i dag, men det er evident, at Frankrig som et antal andre lande, er et potentielt mål for terrorister, og derfor skal vi i denne forbindelse være særligt årvågne,« sagde Frankrigs indenrigsminister Michèle Alliot-Marie på et pressemøde i søndags, efter at hun havde indkaldt en række myndighedsrepræsentanter til at drøfte sikkerhedssituationen.

Sverige har ikke højnet det generelle terrorberedskab, men politiet har øget opmærksomheden i Arlanda-lufthavnen ved især fly fra Storbritannien, og desuden har politiet skærpet opsynet med den britiske ambassade.

I USA følger myndighederne tæt situationen i Storbritannien, men har endnu ikke hævet sikkerhedsniveauet af den grund. Dog påpeger Departement of Homeland Security, at man vil tage ekstra sikkerhedsforanstaltninger i brug under ferietrafikken denne sommer i lufthavnene. Nogle vil være synlige, andre ikke, oplyser DHS.