Storbritanniens finansminister i stormvejr: »Selv en kvinde kan køre et tog«

Phillip Hammond, Storbritanniens finansminister, er kommet i politisk stormvejr, efter at han lod en bemærkning falde om, at det er blevet så let at køre tog, at selv en kvinde kunne finde ud af det.

. REUTERS/Neil Hall Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL

»Når du er i et hul, så stop med at grave.«

Det ordsprog bør Storbritanniens finansminister, Phillip Hammond, nok skrive ned et par hundrede gange, så han ikke glemmer det og igen får frataget sin skovl af selveste Premierminister, Theresa May.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Flere britiske medier beretter, at Phillip Hammond i en intern regeringsdiskussion om togtransport bemærkede, at »det nu er blevet så let at køre med tog, at selv en kvinde kan gøre det.«

»Tåkrummende.« Sådan beskriver journalister fra den britiske avis The Sun seancen, hvor Phillip Hammond forsøgte at padle sin sexistiske bemærkning tilbage og blev afbrudt af Theresa May:

»Minister, jeg tager lige skovlen fra dig,« sagde premierministeren med reference til ordsproget, som Phillip Hammond forhåbentligt er gået i gang med at skrive ned.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Og knap nok har Phillip Hammond fået frataget skovlen og er begyndt at titte op ad sit hul, før oppositionen ser sit snit til at ramme ham.

Labourpolitiker og parlamentsmedlem, Mary Creagh, fører kniven:

»Ministeren kalte mig for hysterisk for et par måneder. Nu er der skiftet togfører,« skrev hun på Twitter med reference til en diskussion de to havde haft omkring, hvad hun postod var sexistisk sprogbrug fra ministerens side.

Ministerens kommentar er ikke blevet anfægtet af embedsmænd eller politikere i det konservative parti. Flere britiske medier mener, at det er endnu et eksempel på, at Theresa May har haft svært ved at samle regeringen bag sig, efter det noget skuffende valg, der istedet for at cementere hendes position, formindskede hendes politiske mandat.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!