Storbritannien undersøger lækage på laboratorium

De britiske myndigheder arbejder stadig med den teori, at udbruddet af mund- og klovsyge stammer fra et forskningscenter.

En undersøgelse af udbruddet af mund- og klovsyge i Storbritannien har rettet fokus mod et laboratorium, hvor laboranter måske har spredt viruset.

Mens vrede landmænd truer med et retligt efterspil, mener sundhedsinspektører, at der er en "stærk mulighed" for, at lækken kommer fra Pirbright forskningscentret, der ligger få kilometer fra gårdene med de smittede besætninger sydvest for London.

Den indledende sundheds- og sikkerhedsrapport udelukker ikke sabotage, da den siger, at der er flere forskellige muligheder for, at smitten kommer fra forskningscentret med eller uden overlæg.

Ejeren af centret, Merial, mener imidlertid stadig, at tvivlen kommer firmaet til gode.

- Til dato har vi ikke været i stand til at bevise, om virusset er blevet transporteret ud af vores center af mennesker, siger virksomheden i en udtalelse.

Britiske landmænd frygter en gentagelse af det dyre udbrud af mund- og klovsyge i 2001, der kostede den britiske økonomi omkring 90 milliarder danske kroner.

/ritzau/