Storbritannien i chok over massakre

Massakren i Nordengland, hvor en taxachauffør dræbte tolv mennesker i løbet af tre timer, har sendt chokbølger igennem hele Storbritannien.

Det engelske polit ses her udenfor Derrick Birds hjem i  Rowrah i Cumbria. Den 52-årige taxachauffør kørte i går formiddags igennem lokalområdet og skød og dræbte 12 mennesker fra en åben bilrude. Yderligere 25 mennesker blev såret under Derrick Birds 40 kilometer lange tur igennem Cumbria. Fold sammen
Læs mere
Foto: Derek Blair

Det tre timer lange blodbad, der i går fandt sted i den engelske by, Cumbria, har rystet det britiske folk.

Massakren fandt sted i går formiddag, da en 52-årig taxachauffør, Derrick Bird, skød og dræbte 12 personer og sårede 25, inden han tog livet af sig selv i en skov uden for Cumbria.

Tragedien er det værste skuddrama i Storbritannien i 14 år.

Uforståelig handling

Det er endnu uklart, hvad der fik den 52-årige mand til at gå amok, men flere britiske medier mener, at Derrick Bird havde planlagt massakren natten før.

Flere medier skriver, at tragedien kan være fundet sted på grund af uoverensstemmelser på den 52-årige mands arbejdsplads.

The Sun har talt med flere af den fraskilte mands kolleger, der fortæller, at Derrick Bird gav dem alle hånden dagen før og sagde, at "der ville komme en massakre i morgen".

Andre peger ifølge The Times på, at massakren kan være forsaget af et skænderi over Derrick Birds mors testamente, da både Derrick Birds tvillingbror, David, og familiens advokat er blandt ofrene.

Dronningen er "dybt chokeret"

Blodbadet i Cumbria har sendt chokbølger i gennem hele Storbritannien, og den engelske dronning har udtalt, at hun er "dybt chokeret" over massakren, og at hun har den dybeste medfølelse for alle implicerede.

Også politimesteren i den nordegnelske by kalder massakren "forfærdelig":

- Dette har chokeret lokalbefolkningen i Cumbria og hele det britiske folk, siger han til The Guardian.

- Vores tanker får til familie og venner til dem, der blev dræbt eller såret i denne tragedie.

»Fuldstændig utænkeligt«

En af lokalområdets politikere, Jamie Reed, har svært ved at forstå, at et masseskyderi kan finde sted i byen.

- Sådanne ting sker ikke heroppe. Det der er sket er forfuldstændig utænkeligt, siger han til The Guardian.

Premierminister, David Cameron, har udtalt, at han vil gøre "alt hvad der er muligt for at hjælpe det lokale samfund".

Derrick Birds masseskyderi er det mest voldsomme og tragiske massakre i Storbritannien, siden Thomas Hamilton i 1996 dræbte 16 og en voksen, før han skød sig selv.