Storbritannien flytter Trump-besøg for at undgå protester

Donald Trumps britiske besøg flyttes til parlamentets ferie for at undgå protester og afvisninger fra parlamentsmedlemmer. Der var forventet store protester fra politikere og offentligheden.

Den britiske premierminister Theresa May og Donald Trump mødtes i januar 17 i Det Hvide Hus i Washington DC. Nu vil britiske embedsmænd rykke Trumps statsbesøg for at undgå protester. REUTERS/Kevin Lamarque Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var meningen, at Donald Trump skulle tale til et samlet britisk parmalent uder hans statsbesøg til Storbritannien. Nu rykker britiske embedsmænd besøger til parlamentets ferie for at undgå protester. Det skriver Guardian.

Formanden for det britiske parlament, John Bercow, sagde for en uge siden, at han ikke vil have Donald Trump på talerstolen under hans statsbesøg. Nu bliver besøget så flyttet. Ifølge Guardian forventes det nu, at besøger vil finde sted i løbet af den sene sommer eller det tidlige efterår. Embedsmænd forsøger at planlægge besøget så Trump ikke er i London samtidig, at parlamentet er samlet. De vil nemlig helst undgå en formel afvisning. Barack Obama har holdt tale i Westminster Hall, og Ronald Reagan og Bill Clinton i det royale galleri. John Bercow har sagt, at han ikke vil give samtykke til, at Donald Trump kan holde tale i hverken Westminster Hall eller det royale galleri.

Samtidig skriver Guardian, at embedsmænd er opsatte på at begrænse præsidentes generelle tilstedeværelse i offentligheden for at undgå protester og uro. Det er særligt Trumps indrejseforbud, der har skabt protester.