Stor valgfest hos republikanerne - Trump Jr: »Så intenst og surrealistisk«

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, står tidligt onsdag morgen til at vinde valget. Det er en valggyser, og det mærkes på dem, der er tæt på kandidaterne.

Donald Trump-tilhængere fejrer de foreløbige resultater på Manhatten i New York 8. november 2016. REUTERS/Carlo Allegri Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO ALLEGRI

»Sådan en intens aften. Det her slår mig ihjel!!!«

Sådan lyder det fra Donals Trumps søn, Donald Trump Jr., i et tweet tidligt onsdag morgen. Hans far, Donald Trump, der lige nu står til at blive USAs næste præsident - ifølge New York Times med 95 procents chance - er selv mere stille på Twitter, som han ellers bruger flittigt.

Den republikanske præsidentkandidat har dog postet et billede, hvor man ser ham følge slutspurten i stemmeoptællingen fra Trump Tower i New York.

 

CNN skriver, at det industritunge såkaldte Rustbælte er enige med Trump i, at handelsaftaler koster job. Donald Trump har lovet at sætte foden ned over for frihandelsaftaler for at færre job flytter til udlandet. Vælgerne i deltstaterne i det såkaldte Rustbælte som eksempelvis Michigan, Ohio, Pennsylvania og Wisconsin har i hvert fald i stor stil kvitteret med et kryds på Donald Trump på stemmesedlen, skriver CNN.

Donald Trumps tilhængere jubler ved New York Hilton Midtown over målinger, der viser, at Donald Trump står til at blive præsident. AFP PHOTO / Mandel NGAN Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN.

Inden det stord klart, at Donald Trump havde vundet den vigtige delstat Florida blev der råbt »Florida! Florida! Florida!« skriver politisk redaktør på Daily Mail, David Martosko:

Herefter brød forsamlingen ud i jubel, da resultatet kom:

Det amerikanske avis New York Post tweeter også fra republikanernes valgfest. Avisen skriver, at de fremmødte allerede fejrer Donald Trumps sejr.

Demokraternes valgfest på Manhatten i New York, hvor Hillary Clinton vil møde op senere, ligger kun to kilometer fra den republikanske valgfest, hvor Donald Trump vil møde op. Trumps fest afholdes på Midtown Hilton, mens Clintons holdes på Javits Convention Center.

Hos demokraterne er stemningen dog en helt anden, som det ses på billederne herunder.

Her ses Hillary Clintons tilhængere på valgaftenen på Manhatten i New York. I chok over målingerne, der viser, at Donald Trump står til at blive præsident. REUTERS/Lucas Jackson Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON.

Stemningen er ikke til at tage fejl af på billeder fra Hillary Clintons valgfest, hvor tilhængere ser kede ud af det. REUTERS/Lucy Nicholson Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON.

Hillary Clinton var favorit til at vinde valget, og hvor sikre, Clinton-lejren følte sig på at vinde, kan blandt andet ses af dette Tweet fra hendes vicepræsident, Tim Kaine. Inden resultaterne kom fra flere af de store svingstater, skrev han: »Tænker på min datter lige nu. Ingen lille pige skal nogensinde igen spekulere over, om hun også kan blive præsident«.

Klokken Klokken 6.45 dansk tid skriver journalist ved ABC News, Liz Kreutz, at det er ved at tynde ud i mængden af fremmødte ved demokraternes valgfest. Og der er ingen musik.

Der er forholdvist stille fra Hillary Clinton og hendes nærmeste på de sociale medier, men Hillary Clinton skrev dog på Facebook ved tretiden i nat dansk tid, at »det her hold har så meget at være stolt af. Uanset hvad der sker i aften, tak for alting«.