Stor politiaktion i Belgien: Ni anholdt efter Paris-terror

Belgisk politi har torsdag anholdt i alt ni personer, som menes at have tilknytning til fredagens terrorangreb i Paris, hvor 129 mennesker blev dræbt og endnu flere såret.

Belgiske soldater i lufthavnen i Bruxelles. Fold sammen
Læs mere
Foto: DIRK WAEM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Belgisk politi har under torsdagens store razzia i Bruxelles anholdt i alt ni mennesker, som menes at have tilknytning til fredagens blodige terrorangreb i Paris. Det oplyser belgiske anklagere ifølge news24.com.

Syv personer er blevet anholdt og skal afhøres yderligere i forhold til deres kendskab til Bilal Hadfi, der sprængte sig selv i luften foran det franske nationalstadion i Saint-Denis. De to øvrige anholdtes rolle vil statsanklagerne ikke ud med.

Fredag melder myndighederne ud, hvor lang tid man vil tilbageholde de anholdte.

Torsdagens razziaer fandt sted i den fattige bydel Molenbeek, hvor terrorangrebets hovedbagmand Abdelhamid Abaaoud og de to brødre Brahim og Salah Abdeslam kom fra. Der blev dog også gennemført razziaer i de pænere forstæder Uccle og Laeken.

Belgisk politi har gennemført en række razziaer siden massakren Paris, hvor 129 mennesker omkom i flere organiserede angreb i hjertet af den franske hovedstad.

Salah Abdeslam er fortsat på fri fod, efter en større politiaktion i Molenbeek ikke var succesfuld. Brahim Abdeslam døde i terrorangrebet og Abdelhamid Abaaoud blev dræbt af fransk politi onsdag i en antiterroraktion.

Den store belgiske aktion fandt sted samme dag, som den belgiske regering har vedtaget en stor anti-terrorpakke, som sikrer kampen mod terror yderligere tre milliarder kroner.

Desuden indeholder pakken en række elementer, der skal slå ned på hjemvendte Syrien-krigere, der nu skal kunne fængsles, når de vender hjem. Der vil også blive fremsat et lovforslag, som skal gøre det muligt at straffe og fængsle imamer, der prædiker i tråd med Islamisk Stat (IS) og andre militante islamistiske grupper.

Det skal også være muligt for de belgiskemyndigheder at lukke ekstremistiske og uregistrerede religiøse steder i Belgien, skriver Reuters.

Efter terrorangrebet i Paris har Frankrigs præsident, Francois Hollande, været ude at sige, at terrorangrebet blev planlagt i Belgien.

Den belgiske premierminister, Charles Michel, afviste torsdag formiddag kritikken og kaldte terroristerne for en »fransk-belgisk terrorcelle«, skriver Reuters.

»Jeg accepterer ikke kritikken mod vores sikkerhedstjeneste, som har et meget vanskeligt arbejde,« lyder det fra premierministeren.