Stor norsk turistattraktion er knækket og faldet ned

Foto: Inge Aalbu. Troldpikken i Norge er knækket i tilsyneladende hærværkEn turistattraktion med potentielle arbejdspladser er ødelagt, og det ærgrer norsk lokalsamfund. Kjervall 20170617. Steinformasjonen Trollpikken i Rogaland slik den så ut i all sin prakt før det ble oppdaget at den var knekt. Foto: Inge Aalbu / NTB scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den berømte turistattraktion Trollpikken i den norske by Eigersund er knækket og faldet ned - formentlig som følge af hærværk.

Det skriver flere norske medier, heriblandt VG.

Lørdag morgen kunne flere motionister i området berette om den knækkede turistattraktion, der ifølge vidneforklaringer ser ud til at være blevet ødelagt med en boremaskine.

»Først kunne vi ikke helt se, hvad der var sker, men ved nærmere eftersyn kunne vi se, at nogen havde brugt en boremaskine. Den var knækket ved roden,« siger Olav Magne Egebakken fra Egersund til VG om Trollpikken, der har fået sit navn, fordi den unægtelig ligner en mandlig kønsdel.

Flere andre fra området ærgrer sig nu over, at det, som man den seneste tid har arbejdet på at gøre til en turistattraktion, nu ikke længere kan ses af seværdighedshungrende turister.

Det gælder blandt andet direktør i NHO Rejseliv, Kristin Krohn Devold, der påpeger, at det må være nogle »modige« drenge, der i ly af natten har udøvet hærværk, og understreger, at det er trist.

Politiet i Eigersund Kommune havde ifølge VG ikke modtaget nogle anmeldelse omkring Trollpikken tidligere lørdag. De oplyste samtidig, at man formentlig ikke kommer til at kigge nærmere på sagen lørdag.