Stor mafia-fangst i Holland

Opdateret: Italiensk politi anholdt i går aftes de italienske mafiabosser Giovanni Strangio og Francesco Romeo, oplyser italienske medier.

De to svogre formodes at være morderne, som udførte den såkaldte Duisburg-massakre i 2007, da seks italienere i august blev skudt ned uden for en restaurant i den tyske by som led i en fejde mellem mafia-klaner i den syditalienske mafia-organisation Ndrangheta, der regnes som en af de stærkeste kriminelle organisationer i Europa.

Anholdelsen skete i et beboelseskvarter i Amsterdam i en fælles operation mellem italienske, hollandske og tyske myndigheder. Strangio og Romeo, som formentlig har holdt sig skjult i Holland siden massakren, var på listen over de 30 mest efterlyste italienere.

Politiet kom på sporet af de to calabresiske mafiosi takket være telefonaflytninger, som blev besværliggjort af, at Strangio og Romeo ofte skiftede deres talekort, når de ringede til klanlederne hjemme i byen San Luca i Calabrien, hvor deres gren af Ndrangheta har sine rødder.

Men for et par dage siden lykkedes det at spore en af telefonerne helt tilbage til kilden, og fælden klappede. De to er nu foreløbig taget i forvaring af de hollandske myndigheder.

Se webTV om massakren

The player will show in this paragraph