Stolen vakler under ny svensk S-leder

Formanden for de svenske Socialdemokraterna, Håkan Juholt, er i alvorlige vanskeligheder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for Socialdemokraterna i Sverige, den nyvalgte Håkan Juholt, er måske allerede på vej væk fra posten.

Det skriver svenske medier, efter at han er kommet i vanskeligheder på grund af rod i sine bilag. Selv siger han, at han ikke har gjort noget ulovligt.

Torsdag eftermiddag er flere krisemøder i gang i Socialdemokraternas hovedkvarter i Stockholm, hvor Håkan Juholt har samlet sine nærmeste medarbejdere.

Håkan Juholt har uretmæssigt modtaget for meget i boligtilskud for sin lejlighed i Stockholm, og han anklages også for at have fusket med kørselsgodtgørelse.

- Han holder ikke weekenden over, siger en kilde til den tv-stationen SVT.

Dobbelt boligtilskud

SVT rapporterer også, at stærke kræfter inden for partiet forsøger at overtale ham til at træde tilbage frivilligt for ikke at skade partiet yderligere.

Tilliden til Juholt er helt i bund, efter at svenske medier i de seneste dage har afsløret, at han har søgt og fået dobbelt så meget i boligtilskud til sin bolig, end han er berettiget til.

Selv siger han, at han ikke kendte reglerne for boligtilskud til Riksdagens medlemmer. Men en rådgiver siger, at han har orienteret Juholt om reglerne for boligtilskud.

Torsdag kom det frem, at Juholt øjensynlig ved flere tilfælde har ladet Riksdagen betale kørselspenge samtidig med, at han har lejet en bil.

»Jeg har begået fejl«

Håkan Juholt tager dog opstandelsen med ro og siger, at han har det godt "efter omstændighederne".

- Jeg er forberedt på at blive undersøgt på alle mulige måder som formand. Jeg er ikke sjusket. Jeg har begået fejl. Det indrømmer jeg. Men vi kommer igennem dette, siger han til svensk radios P4.

- Jeg har ikke forsøgt at skjule noget. Jeg har gjort, hvad jeg kunne, forsikrer han videre.

Håkan Juholt afløste den tidligere formand for Socialdemokraterna Mona Sahlin så sent som i marts måned ved en ekstrakongres i partiet.

/ritzau/