Stillehavs-ø ramt af kraftigt jordskælv

Umiddelbart er der ikke meldt om hverken dødsfald eller ødelæggelser, men sikkerhedsberedskabet har endnu ikke kontakt til områderne tættest på skælvets epicenter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et kraftigt jordskælv ramte onsdag morgen lokal tid ø-staten Vanuatu i Stillehavet.

Dagens skælv blev oprindeligt målt til 7,3 på richterskalaen, men blev senere nedjusteret til 7,1. Dets epicenter var 337 kilometer fra Vanuatus hovedstad Port-Vila, skriver netmediet New Zealand Herald.

Ifølge ø-statens sikkerhedsdirektør er der ikke umiddelbart rapporteret om nogle dødsfald eller ødelæggelser, men han afventer dog fortsat oplysninger fra nogle af ø-statens yderområder, blandt andet dem tættest på jordskælvets epicenter.

Trods dagens voldsomme skælv, er der ikke risiko for, at det kan have sat gang i en stor tsunami i området.

»Baseret på alt tilgængelig data forventer vi ikke en stor ødelæggende tsunami på tværs af Stillehavet,« skriver Tsunamiadvarselscentret ifølge netmediet.

Øen ligger 1.750 kilometer vest for Australiens østkyst i et område, hvor jordskælv og orkaner er hyppige, men normalvis sjældent så kraftige.

Tidligere på året blev østaten dog også ramt af den tropiske orkan Pam, der skabte alvorlige ødelæggelser i hovedstaden og i de omkringliggende landsbyer. Mindst 24 personer omkom.

BNB.