Per Stig: Sidste udkald for fred i Mellemøsten

Der er ét skud tilbage i bøssen, hvis det skal lykkes at vende udviklingen i Mellemøsten, vurderer Per Stig Møller efter samtaler med israelske ledere.

Der skal handles nu, hvis det skal lykkes at vende den dystre udvikling i Mellemøsten. De moderate kræfter skal styrkes, og de enkelte regeringer i regionen bliver nødt til at nærme sig hinanden i kampen om at stoppe de ekstremistiske kræfter.

- Alle er klar over, at det er sidste udkald, lyder konklusionen fra udenrigsminister Per Stig Møller (K), der hele torsdagen holdt møder med israelske ledere.

Han gentog, at befolkningerne skal mærke fremskridt nu, hvis Mellemøsten skal bevæge sig ud af den alvorlige situation, hele regionen befinder sig i.

Møderne med den israelske premierminister Ehud Olmert, udenrigsminister Tzipi Livni og vicepremierminister Shimon Peres fandt sted på fjerdedagen af Per Stig Møllers rundrejse i Mellemøsten.

Fra israelsk side lød meldingen til den danske udenrigsminister, at man er parat til at gøre noget for at styrke den moderate palæstinensiske fløj.

/ritzau/

/ritzau/