»Stem på Trump, eller vi kommer efter dig«: Iran sender truende e-mail til amerikanske vælgere

Iran og Rusland har fået fat i personlige oplysninger om amerikanske vælgere. Og Iran har angiveligt forsøgt at kontakte flere af dem med truende e-mail.

 
John Ratcliffe, direktør for USAs nationale efterretningstjeneste (DNI), fortæller her, hvordan både Rusland og Iran lader til at have fået fingre i amerikanske vælgeres personlige oplysninger. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere

Den iranske regering har sendt truende e-mail til amerikanske vælgere. Det forklarede den amerikanske efterretningschef, John Ratcliffe, onsdag.

Efter at både Rusland og Iran angiveligt har fået fat på amerikanske vælgeres personlige oplysninger, har USAs to største fjender dermed også kastet sig ind i valgkampen – og med mindre end to uger til valgkampen håber de at kunne påvirke valget.

Det skriver Politico.

Den iranske regering har sendt »falske e-mail« til amerikanske vælgere med det formål at »intimidere vælgerne, opildne til social uro og skade præsident Trump«, lød det fra den amerikanske efterretningschef onsdag.

De falske e-mail foregiver at være sendt fra en gruppering på den yderste højrefløj ved navn Proud Boys. Det er en gruppe, som udelukkende består af mænd, der blandt andet tror på, at deres køn og vestlig kultur er under angreb. Mange af dem støtter i øvrigt åbent Donald Trump, som under en nylig valgdebat nægtede at tage afstand fra dem.

Iran har sendt truende e-mail til demokratiske vælgere og bedt dem om at stemme på Donald Trump. »Ellers kommer vi efter jer,« står der i e-mailen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix.

»Stem på Trump på valgdagen, eller vi kommer efter dig,« står der ifølge Politico i de e-mail, som den iranske regering altså angiveligt har sendt med falsk afsender på.

»Lav dit partimedlemskab om til at være republikansk, og lad os vide, du har modtaget vores besked og vil adlyde ordren.«

Flere af de falske e-mail indeholder angiveligt også forfalskede videoer, som foregiver at vise, hvor nemt det er at snyde med stemmerne ved valget.

»Denne video og enhver påstand om angiveligt falske stemmesedler er ikke sande,« lød det klart fra Ratcliffe onsdag.

Proud Boys nægter at have sendt de truende e-mail, som tilsyneladende kun dukkede op i registrerede demokraters indbakker.

Proud Boys har før vist sig villige til at bruge vold for den sag, de tror på. Under de seneste måneders protester mod racisme og politivold i USA er Proud Boys flere gange mødt samlet op og er endt i slåskampe med demonstranter i både Seattle, Washington og Portland.

John Ratcliffe beskriver valgsabotagen som et forsøg på at skade Donald Trump, men flere demokrater er skeptiske over for den udlægning. Hvis Iran forsøgte at skade Trump, hvorfor instrueres vælgerne så til at stemme på ham i de truende e-mail, spørger for eksempel den demokratiske senator Chris Murphy på Twitter.

»Det er en tvivlsom påstand, som synes motiveret af regeringens desperate forsøg på at lede opmærksomheden væk fra den russiske indblanding (i valget, red.),« skriver han.

De seneste måneder har Facebook og Twitter slettet massevis af falske profiler, som menes at have været styret af russiske hackere. Mange af dem foregav at være sorte Trump-tilhængere.

Den iranske regering nægter beskyldningerne fra USA.