Steinbrücks afpresser melder sig selv

Brevet blev sendt ved en fejl, forklarer manden, der forsøgte at presse Angela Merkels socialdemokratiske udfordrer ud af valgkampen.

En ukendt mande har forsøgt at presse SPDs kanslerkandidat, Peer Steinbrück, til at trække fra valgkampen, men har nu meldt sig selv til politiet. Foto: AFP PHOTO /DPA/ Marcus Brandt /GERMANY OUT Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCUS BRANDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Den mand, der i sidste uge forsøgte at presse socialdemokraten Peer Steinbrück til at trække sig som Angela Merkels udfordrer i den tyske valgkamp, har meldt sig selv til politiet.

I et brev stilet til Peer Steinbrücks hustru Gertrud Steinbrück truede manden med at offentliggøre påståede oplysninger om, at kanslerkandidaten for 14 år siden havde ansat en rengøringskone "sort". For at undgå det skulle Gertrud Steinbrück diskret bringe sin mand til "af personlige grunde af nedlægge sit kanslerkandidatur inden 10. september," fremgik det ifølge tabloidavisen Bild Zeitung af brevet.

I stedet gik familen Steinbrück til politiet med truslen. 

Manden har nu forklaret, at han skrev brevet i "momentan ærgelse" over Peer Steinbrück, men egentlig ikke havde tænkt sig at sende det, meddeler anklagemyndigheden. Det røg uforvarende i posten sammen med andre breve, forklarer manden.

Tidligere havde Peer Steinbrück tilkendegivet, at det nok drejede sig om en person fra området, hvor han boede, og altså ikke er en del af den tyske valgkamp. 

Gertrud Steinbrück har forklaret i pressen, at den pågældende filipinske kvinde arbejdede for hendes mor, der i forbindelse med Steinbrück-parrets flytning til Bonn stillede kvindens arbejdskraft til rådighed. Gertrud Steinbrück har forklaret, at hun betalte kvinden for hendes timer og afregnede med moren, og da hun efterfølgende tilbød kvinden en selvstændig kontrakt, sagde hun nej tak. Peer Steinbrück har udtalt, at han ikke kendte rengøringsdamen og har understreget, at familien Steinbrück ikke lader sig afpresse.