Steinbrück giver fingeren

F... dig. Den socialdemokratiske udfordrer til kanslerposten i Tyskland reagerede spontant med udstrakt langefinger, da han i et ordløst fotointerview blev spurgt til sine øgenavne.

Billedet af kanslerkandidatens langemand bliver allerede ivrigt debatteret inden udgivelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALFRED STEFFEN / SZ MAGAZIN /
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Det er mildt sagt ikke en gestus, man normalt forbinder med en toppolitiker i valgkamp, og da slet ikke med en kanslerkandidat i en tysk valgkamp.

Socialdemokraten Peer Steinbrück er kendt for sine skarpe kanter, men den her overrasker alligevel nok de fleste. Fredag udkommer avisen Süddeutsche Zeitung med sit ugentlige magasin, og på forsiden møder læseren SPD-manden med udstrakt langefinger og åben mund. 

Peer Steinbrück har ifølge Süddeutsche Zeitungs omtale stillet op til et såkaldt "Sagen Sie jetzt nichts"-interview. Et ordløst interview, hvor interviewofferet på forskellige spørgsmål skal reagere foran kameraet uden ord.

Da Peer Steinbrück blev konfronteret med nogle af de øgenavne, der er blevet brugt om ham i pressen i starten af valgkampen - Problem-Peer og Peerlusconi - reagerede han spontant med det universelle tegn på afvisning og foragt. 

Lidt for spontant, mente Peer Steinbrücks talsmand, der ifølge avisen forsøgte at forhindre billedet, men socialdemokraten stod fast.

»Nej, det er ok sådan,« sagde Steinbrück ifølge Süddeutsche Zeitung.

Flere af de øvrige partier i den tyske valgkamp er hurtigt ude med kritik og hovedrysten.

»Den gestus kan man ikke lave som kanslerkandidat. Sådan noget går ikke,« lyder det ifølge avisen fra FDPs formand, Philipp Rösler, .

»Pinligt, pinligt, pinligt,« siger CDUs Jens Spahn til avisen Rheinische Post.

Avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung stiller spørgsmålet, om den usædvanlig gestsus er en bevidst kalkule eller endnu en bommert tæt på valget.

SPDs formand i delstaten Schlesvig-Holsten, Rolf Stegner, forsvarer ligesom andre socialdemokrater sin kanslerkandidat med, at der var tale om ironi.

»Målt på hvordan man til tider behandlede Peer Steinbrück i begyndelsen af valgkampen, finder jeg den her ironiske reaktion meget forståelig,« siger han til nyhedsportalen Focus online.

Peer Steinbrück selv kommenterede torsdag aften postyret.

»Man aner jo slet ikke, hvad man kan gøre forkert,« sagde han ifølge avisen Der Tagesspiegel.