Statsbegravelse for druknede bådflygtninge

Italien planlægger at holde en statsbegravelse for de hundredvis af afrikanere, der omkom, da deres båd kæntrede tæt ved øen Lampedusa i sidste uge.

EU-præsident Jose Manuel Barroso (3rd R) og Italiens premierminister Enrico Letta kigger på kisterne med de hundredvis af lig af skibbrudne flygtninge. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERTO SALOMONE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ITALIEN: Mindst 274 illegale immigranter fra Eritrea og Somalia får en statsbegravelse i Italien.

Det meddelte den italienske premierminister, Enrico Letta, under sit besøg på øen Lampedusa onsdag, hvor han sammen med Europa-Kommissionens formand, Jose Manuel Barroso, beså området, hvor bådflygtningene omkom under et katastrofalt forlis i sidste uge.

Samtidig lovede Barroso et tilskud på 30 millioner euro til at håndtere strømmen af flygtninge til Italien, skriver BBC.

Lampedusa er en vigtig indgang til Europa for illegale afrikanske immigranter, og mange af øens beboere har længe klaget over, at de italienske myndigheder og EU ikke gør nok for at håndtere de tusindvis af immigranter, der hvert år går i land på øen.

Premierministeren og kommissionsformanden blev mødt med tilråb som »skændsel« og mordere« ved deres ankomst til Lampedusa, rapporterer BBC.

Den nedslidte fiskerbåd havde angiveligt 500 illegale immigranter om bord, da den sidste torsdag brød i brand og sank. Af de op mod 500 mennesker har kun 155 overlevet, og dykkere arbejder fortsat på at bjærge de mange lig.

Den forliste båd er blot en ud af de hundreder af ofte synkefærdige skibe, der hvert år stævner ud fra fortrinsvis nordafrikanske kyster med en last af illegale immigranter og flygtninge. Sidstnævnte gruppe omfatter i stigende omfang folk, der søger væk fra krigen i Syrien.