»Stars and Stripes« i flammer i Jakarta

Demonstranter kaster Molotov-cocktails og sten mod den amerikanske ambassade i Indonesiens hovedstad i vrede over Muhammed-filmen »Innocence of Muslims«.

Indonesisk demonstrant. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADEK BERRY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst en betjent er såret under nye uroligheder i forbindelse med den islam-kritiske film »Innocence of Muslims«.

Denne gang er der ballade i Indonesiens hovedstad, Jakarta, hvor hundredvis af demonstranter er gået til angreb på USAs ambassade, skriver Reuters.

Der er blevet kastet Molotov-cocktails mod det hegn, der omkranser ambassaden, og demonstranterne har sat ild til et amerikansk flag uden for ambassaden. Derudover har de forsøgt at sætte ild til en brandbil.

Politiet forsøger at holde de vrede demonstranter væk fra ambassaden ved at bruge vandkanon.

Urolighederne i kølvandet på »Innocence of Muslims« tog for alvor fart med angrebet på det amerikanske konsulat i Libyen tirsdag i sidste uge, hvor ambassadør Christopher Stevens og tre ansatte blev dræbt. Efterfølgende har de spredt til blandt andet Egypten, Nigeria, Libanon, Sudan og Tunesien og altså nu Jakarta.

Størstedelen af de cirka 240 millioner indbyggere i Indonesien er muslimer, og det sydøstasiatiske land er det land i verden, hvor flest mennesker sværger til koranen og dyrker islam.

USA har indtil videre besluttet at trække landets diplomater ud af Sudan og Tunesien.