Stærk bekymring for savnet dansker

Et dansk-filippinsk ægtepar med bopæl i den katastroferamte by Tacloban er endnu ikke fundet. Den danske konsul bekræfter, at deres skæbne i øjeblikket bekymrer mest.

Foto: PHILIPPE LOPEZ

FILIPPINERNE: En forgæves eftersøgning af en dansk mand med bopæl i den katastroferamte by Tacloban har øget bekymringen for, hvad der er sket ham og hans filippinske hustru.

Danskeren har siden sidste år opgivet sin bopælsadresse til myndighederne som værende i Tacloban, og via den danske ambassade og konsulatet i Manila blev der onsdag iværksat en eftersøgning i Tacloban, men uden resultat.

»Vi har hans navn ude hos nogle eftersøgningshold, men vi ved ikke, om han har opholdt sig der den pågældende dag, eller om han er rejst derfra og opholder sig et andet sted i Filippinerne. Men ja, det er ham, man er mest bekymret for,« siger Erik Møller Nielsen, honorær konsul i Manila.

Listen over savnede danskere i Filippinerne er siden onsdag aften svundet ind med tre og er nu aktuelt på 13. Det gælder 12 på den såkaldte bekymringsliste, samt den savnede mand fra Tacloban, som er den eneste, der optræder på den såkaldte danskerliste.

Bekymringslisten omfatter personer, hvis pårørende ringer til Udenrigsministeriet og forklarer, at de ikke har været i kontakt med vedkommende. Oplysningerne om deres skæbne kommer frem ved, at de pågældende enten selv kontakter myndighederne, eller at Rigspolitiet kan oplyse, at de pågældende er indrejst i Danmark.

Flere af de, der figurerer på bekymringslisten, har opgivet postadresser på lokaliteter, der ikke er så hårdt ramte, og andre er rygsækrejsende, hvis pårørende ikke ved, hvor den rejsende opholdt sig fredag.

»Men før vi hører fra dem, føler vi ikke, at vi kan tage dem af listen. Så det er mere et kommunikationsspørgsmål,« siger Erik Møller Nielsen.

Danskerlisten omfatter danskere, der har registrerer sig som bosiddende i Filippinerne, som det er tilfældet med den danske mand fra Tacloban.

Erik Møller Nielsen forklarer, at han torsdag har kontaktet et sikkerhedsfirma, der opererer i Tacloban med eftersøgningshold, for at få sat danskerens navn på deres eftersøgningsliste.

»Vi er desuden ved at undersøge hans filippinske kone, for at vi via hendes familie kan finde ud af, hvor de har opholdt sig. Så hendes navn er også indirekte på vores liste over savnede,« siger den danske konsul.