Stadig usikkerhed om skyggen på havets bund

Selv om det onsdag forlød, at man havde lokaliseret det nedstyrtede AirAsia-fly, vil der gå op til en uge, før det kan bekræftes. Dårligt vejr holder redningsdykkerne på land.

Foto: -. Privatfoto af Remi Emmanuel Plesel, der var andenpilot på det nedstyrtede AirAsia-fly.
Læs mere
Fold sammen

BORNEO: Det er endnu ikke lykkedes redningsdykkere at komme ned og bekræfte, at den skygge, der er blevet set på bunden af havet ud for Borneo, rent faktisk er det nedstyrtede AirAsia fly. Det skriver Reuters.

Og så længe man ikke har noget flyvrag, har man heller ikke nogen sort boks, der kan opklare, hvorfor flyet styrtede ned.

Indtil videre har dårligt vejr og oprørt hav holdt redningsdykkerne på land. Fem af de 47 dykkere er torsdag på stand by til at skulle undersøge den store skygge på havbunden, som man mener, er vraget af AirAsia QZ8501.

Tvivlen om flyets lokalitet er opstået, efter en repræsentant for myndighederne, der undersøger flystyrtet, udtalte at »det vigtigste er at finde området, hvor flyet er styrtet ned. Derefter kan vi finde den sorte boks«.

Chefen for AirAsia, Tony Fernandes, lægger dog en mere optimistisk vinkel på udviklingen i eftersøgningen.

»Jeg håber, at den seneste information, vi har fået, er korrekt, og at flyet er fundet. Lad os alle håbe sammen. Det er så vigtigt,« skriver han på Twitter torsdag.

Lederen af redningsholdet forventer at kunne komme i gang med at søge efter vraget om fem dage, når vejret er blevet roligere. Og så vil eftersøgningen være fokuseret omkring skyggen.

Fordi havdybden kun er på 50 meter i det område, hvor man formoder at flyet befinder sig, er det ikke nødvendigt med særligt udstyr for at komme ned til vraget.

Myndighederne understreger, at det endnu ikke er bekræftet, at det objekt, skyggen, der er blevet set, er vraget af AirAsia-flyet.