Stadig modstand i moske

40 er indtil nu blevet dræbt i det der betegnes som den endelige kamp for Den Røde Moske i Pakistans hovedstad. Militæret har endnu ikke indtaget en modstandslomme i moskeens kælder.

En hård kerne holder stand i moskeens kælder. Foto: Aamir Quereshi Fold sammen
Læs mere

Det pakistanske militær meddeler, at 40 er blevet dræbt i morgenens heftige kampe ved Den Røde Moske i Islamabad. Kampene gik i gang klokken ét i nat dansk tid - kort tid efter de sidste forsøg på forhandling mellem ekstremistiske islamister og myndighederne brød sammen.

70 procent af moskeen er ifølge militæret nu under deres kontrol, mens den sidste hårde kerne har forskanset sig i kompleksets kælder. Det kan dog ikke bekræftes af uafhængige kilder, da hele området er spærret af.

Militæret meddeler desuden, at 20 børn i løbet af morgenen er flygtet fra moskeen, hvor også kvinder holdes fanget, skriver BBC.

50 islamister skulle have overgivet sig til militæret. Men en hård kerne holder stadig stand. De er bevæbnet med store mængder håndgranater, maskingeværer, molotov cocktails og andre håndvåben.

Moskeens leder, Abdul Rashid Ghazi, fortalte i går til en lokal tv-station, at hans mor er blevet såret af skud fra militæret.

- Regeringen bruger alt sin magt - dette er rå aggression. Min martyrdom er sikret nu, fortæller Abdul Rashid Ghazi til Geo TV.

Militæret omringede Den Røde Moske i sidste uge, kort tid efter studerende fra moskeen bortførte syv kinesiske arbejdere, som de mente drev et bordel i Islamabad.