Stadig kampe i moske

Over 24 timer efter pakistansk militær stormede Den Røde Moske i Islamabad, er der stadig skudvekslinger med en gruppe yderligtgående militsfolk inde i moskeen.

Foto: Mian Khursheed Fold sammen
Læs mere

Selvom der er gået over 24 timer siden, flere hundrede soldater stormede Den Røde Moske, er det endnu ikke lykkedes at nedkæmpe den sidste gruppe militante studerende. De holder stadig stand i den afdøde leder af moskeens private gemakker.

Lederen blev i går dræbt i krydsild mellem soldater og militsfolk, da hans folk var presset op i en krog i en af moskeens religiøse skoler.

Militæret vurderer, at over 50 militsfolk er blevet dræbt under kampene, otte soldater har mistet livet, og 70 personer har overgivet sig.

Myndighederne siger at de tilbageværende personer inde i moskeen er "hardcore terrorister" tilhørende Jaish-e-Mohammad ekstremistiske islamiske organisation, der menes at have stærke bånd til al-Qaeda i Afghanistan, skriver BBC.

Dette har moskeens leder dog tidligere benægtet med henvisning til, at han kun lod studerende fra hans religiøse skoler opholde sig i moskeen.