Stadig håb om overlevende efter jordskælv

Det endelige antal dræbte ventes at nå op over 200.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Redningsfolk har natten igennem arbejdet på højtryk i det centrale Italien for at lede efter overlevende efter det store jordskælv, som natten til i går ramte regionen Abruzzo. Endnu er 34 meldt savnede, mens antallet af døde i de tidlige morgentimer steg til 179, ifølge Italiens civile beredskab.

Værst ramt er regionens hovedstad, L’Aquila, hvor et helt hotel, et studenterkollegium, flere kirker og utallige huse faldt sammen og godt halvdelen af husene regnes som ubeboelige. Men jordskælvet forårsagede også voldsomme ødelæggelser i mindre byer som Onna, hvor 37 meldes dræbt. I alt skønnes det, at 10.000 huse og monumenter er ødelagt, og genopbygningen vil vare det meste af det næste tiår. I ødelæggende kraft er jordskælvet blevet sammenlignet med det store skælv, som ramte Napoli og bjergområdet Irpinia i 1980. Dengang døde næsten 3.000.

L’Aquilas borgmester, Massimo Cialente, tilbragte som de fleste andre af L’Aquilas 70.000 borgere natten i bilen.

”Jeg har kun sovet en time,” siger han til dagbladet La Repubblica.

”Resten af natten har jeg besøgt opsamlings-centrene i solidaritet med borgerne. Alle kommunens bygninger er ødelagte og indtil videre er vi flyttet ind hos Told- og skattepolitiet.”

I går blev de første campingvogne og telte bragt til området til de 17.000 hjemløse, og i dag er endnu 3.000 telte på vej. Regeringsleder Berlusconi erklærede i går området som værende i katastrofetilstand, og det betyder blandt andet, at det fra i dag er muligt for myndighederne at rekvirere 5.000 sengepladser på hoteller i Adriaterhavets badebyer.