Spytklatter og fornærmelser: Sådan ser det ud, når en jøde går på gaden i Paris

En video af en mand med kalot, der går rundt i Paris' gader, er på få dage blevet set mere end tre millioner gange på Youtube. Videoen viser, hvordan folk spytter og råber efter ham.

Klip fra videoen. Her råber en tilfældig mand "jøde" efter Zvika Klein. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spytklatter, skældsord og lange blikke er velrepræsenteret i videoen »10 Hours of Walking in Paris as a Jew«, der i øjeblikket spreder sig på de sociale medier. På tre dage er den blevet set tre millioner gange på Youtube.

Videoen er lavet af journalisten Zvika Klein fra det israelske nyhedssite NRG, og den viser, hvordan han tager en kalot på foran Eiffeltårnet og begiver sig ud i Paris' gader.

I ti timer vandrer han rundt i Paris og Paris' forstæder for at dokumentere, hvad en jøde i den franske hovedstad kan komme ud for.

Med sig har han en kollega med skjult kamera, der filmer hele turen, og ifølge journalisten selv, var det især i de forstæder, hvor der bor mange muslimer, at han oplevede »hadefulde blikke, stride bemærkninger og fjendtligt kropssprog«.

Videoen kommer på et tidspunkt, hvor jøders sikkerhed er et diskuteret emne både internationalt og i Danmark, hvor PET oplyser, at de følger trusselsbilledet mod det jødiske samfund tæt efter weekendens terrorangreb.

I videoen fra det israelske nyhedssite kan man blandt andet høre folk på gaden sige »jøde« og »homo« til den kalotbærende journalist og spytte efter ham.

Videoen er i lavet i samme stil som et Youtube-klip fra efteråret, hvor en kvinde går rundt i New Yorks gader i ti timer og modtager mere end 100 tilnærmelser.

Videoen »10 Hours of Walking in NYC as a Woman« skabte debat om, hvad man kan tillade sig at sige til kvinder på gaden, og den er set næsten 40 millioner gange.